Produkty sypkie

Choć wydawać by się mogło, że produkty sypkie są tylko uzupełnieniem potraw i napojów to jednak od ich doboru i jakości można sprawić, by nawet najprostsza potrawa, jak herbata, spaghetti czy ryż z warzywami nabrały niebiańskiego smaku. Łatwość zastosowania, długi termin przydatności i brak przeciwwskazań co do ich przechowywania to niewątpliwie ich atuty. 

Produkty sypkie – osłodzą każde danie

Prawdziwa słodycz wydobywająca się z ciastek, doskonały smak herbaty czy niezapomniane wrażenia po zjedzeniu babcinych wypieków to często nie tylko unikatowa receptura. Na końcowy efekt każdego z nich niebagatelny wpływ ma odpowiedni dobór składników. Co więcej, dla dietetyków biały cukier, zarówno sypany jak i w kostkach, może być zastąpiony przez ksylitol zawierający nawet 40% mniej kalorii. Dzięki temu każdy z nas może cieszyć się niepowtarzalnym smakiem ciast, ciasteczek i wszelakiego rodzaju wypieków.

I będą znakomitym dodatkiem do wielu dań

Makarony, ryże i kasze to kolejne produkty sypkie mające znaczenie dla końcowego efektu w postaci smacznych dań. Często wykorzystywane w zupach wpływają nie tylko na gęstość, ale również na walory smakowe nawet najprostszych potraw. Czy rosół może istnieć bez makaronu? Czy pomidorowa może obejść się bez ryżu? Wystarczy wziąć paczkę i zalać wrzącą wodą. Tak naprawdę od składników i czasu gotowania zależy końcowy efekt. Szybkie przelanie zimną wodą gotowej potrawy i dodanie do zupy pozwoli na uzyskanie smacznego pierwszego dania. Produkty sypkie mogą stanowić także trzon obiadu. Makaron, ryż czy kasza z dodatkiem odpowiedniego sosu będą doskonałą odpowiedzią na duży i mały głód. Co więcej – to przecież bezwzględna podstawa wielu smakowitych potraw – lazanii, spagetti czy kaszotto.

Must have w Twojej kuchni

Posiadanie produktów sypkich w kuchni jest więc koniecznością. Ze względu na prostotę zastosowania i łatwość przechowywania z powodzeniem mogą być stosowane w każdych okolicznościach. Dla każdego kucharza są doskonałym wyjściem nawet z najtrudniejszej opresji kulinarnej. Choć kupno ich nie stanowi większego problemu to zawsze należy zatem mieć odpowiedni zapas.

Produkty sypkie cechują się niską ceną i prostotą w przygotowaniu. Nie wymagają dużych zdolności kulinarnych, aby przygotować z nich pożywny, smaczny i tani posiłek. Nie bez znaczenia są również aspekty ekologiczne i prozdrowotne. Ryż czy makaron nakarmi każdego głodomora a nawet najmniejsza ilość cukru może poprawić smak nawet najbardziej gorzkiego napoju. Dziś produkty sypkie muszą być w każdym domu!

Zapisz się na newsletter i zyskaj rabat 5% na pierwsze zakupy